Tuesday, November 24, 2015

GERÇEK YAZILIMCILARA, GERÇEK HACKATHON


Packathon (23 Ocak 2016, Bahçeşehir Üniversitesi)


"Gerçek yazılımcılar için gerçek Hackathon" sloganıyla yazılımcıları davet eden etkinliğin davet metni aşağıda. İlgini çekecektir.

Her şey teknoloji


Fikrinizin gelir modeli umrumuzda değil, yalnızca kodlarınız konuşacak. Çünkü bu bir Hackathon.

Jstanbul, Pyistanbul,BAU I/O, Crystal Türkiye, PHP Istanbul, Istanbul JUG ve diğer bir çok topluluğun desteğiyle, Türkiye’deki hackathon kültürünü yaşatmak için yepyeni bir Hackathon serisi düzenliyoruz.
Packathon nedir? Packathon’lar, temelde programlama dillerine paket geliştirme üzerine kurulu bir etkinlik. Konu serbest, tek yapmanız gereken bir paket geliştirmek, ve eğlenmek.
Paket nedir? Paketler, programlama dilleri üzerine kurulmuş küçük modüller. NPM üzerindeki Node modüller (node modules), Ruby gem’leri ya da PIP paketleri bunlara örnek verilebilir. Kullandığınız framework’ler, veritabanı kütüphaneleri, vs. tamamı bu paket sistemleri üzerinden yazılımcılara ulaşır.
Ne kadar sürüyor? Amacımız yorulmak değil, eğlenmek. Ödüller de “San Francisco yolculuğu!” gibi uçuk değil, daha küçük. Bu yüzden sizi 2 gün boyunca uykunuzdan ederek bir şeyler yapmanız için zorlamıyoruz. Sabahtan akşama kadar sürecek bir etkinlikte, eğlenmek için bir şeyler yapıyoruz.

No comments: