Monday, September 20, 2010

"two elephant problem" için yaklaşımlar

"İki fil problemi" için yaklışamlara da değinen bu yazıdan alarak :


İki fil problemine karşı bir çok yaklasim stratejileri vardir. Yeni fili dahil edip, diğerini göndermek en radikal ve karışık yaklaşımdır. Projenin yeni bir versiyonu topluluğa sunuldu ve uygulanmaya hazır ve topluluğun değişimi kabul edip etmemesi ile baglantılı. Bu projenin tehlikeli kısmı ilk filin ayrılmaya karar verecek olabilmesidir. Bu yaklasim KDE 4.0'ı yaparken geliştiricileri tarafından kullanılmış bir yaklaşımdır. Buna tepki olarak kullanıcılar
KDE nin alternatif masaüstü için olan eski versiyonlarını kullanmaya devam etmişlerdir.Daha yeni yeni KDE kullanici kazanmaktadır.


Diğer bir yaklaşımsa yeni filin ortama tanıtılmasında topluluğun onu bir parçası olarak kabul edip edemeyeceği konusundaki karmaşayı azaltmak içindir. Bu projedeki sıkıntı ise filleri ayirmak ve onları tekrar birleştirmek cok zordur ve yeni bir versiyon icin olan herhangi bir görüs kabul görmeyebilir. Frankenstein fili işe yarayabilir ancak özgün planların seçiciliği kaybolabilir ve reddedilebilir. Bu GNOME Shell in önizlemesini, versiyon 2.28'de GNOME 3ün önemli kismini alan GNOME gelistiricileri tarafindan kullanılmıştır.Bazı raporlara göre, ön izleme ile çalışmak zordur ve bunun islemesini sağlamak için sarf edilen caba topluluğun ön izlemesinin yararlarından daha önemli olabilir.

No comments: